Még mondjuk azt, hogy vasalni utálatos és fárasztó dolog. De akinek ilyen természetes vasalója van, annak egyszerűen álom ez a munka.

Szerző: jfi  2011.06.24. 18:05 Szólj hozzá!

Címkék: macska

Mónika vázlatkihívására készült ez az oldal.  Merika és Mónika oldalai nagyon megtetszettek. Merikát Vibeke oldala inspirálta, akit én is nagyon szeretek és gyakran látogatom a blogját. Döntöttem és gyorsan készítettem egy oldalt. A címen sokat gondolkodtam, aztán Vasárnap délelőtt hallottam a Magna Cum-Lauda dalát és már adott volt minden.

felhasznált anyagok: hullámkarton, akril festék, színes Lidl-s kartonmaradékok, szegecs, sk díszek, textil

 

Szerző: jfi  2011.05.29. 16:16 Szólj hozzá!

Nemrégiben kaptam egy bőrkötéses filofaxot, melyet gazdája igen nagy becsben tartott, olyannyira, hogy fel sem használta. A naptár részét kivettem, a jegyzetlapokat megtartottam, az elválasztó lapokat pedig feldíszítettem, eltakarava velük a gyárilag készült felirtokat. Így rás em lehet ismerni, hogy valaha kinek a részére gáyrották. Ide szeretném tenni azokat a scrap kiegészítőket, matricákat, bélyegzőket, sablonokat amelyeket készítek vagy készen vásárolok. A hová megvan, a hogyan.... Azon most töröm a fejemet. Mindenféleképpen lefűzehetős genoterm szerű valamire gondolok, amiben látszik, hogy mi van és könnyen kivehető. Miután ez a rész elkészült, az elválasztó lapok is megfelelő címzést kapnak még.

felhasznált anyagok: filofax, szegecs, gombok, tinták, újságpapír, színes kartonok sim és dombornyomott mintás, sk díszek, Príma virág, Pufi dísz, filc pillangó, Daisy'ds papírok, gyöngy, kockás jegyzetlap, Prímavirág háttér papír, hímzőfonal. 

 

Szerző: jfi  2011.05.29. 16:11 Szólj hozzá!

Címkék: albumok

Április havi téma  a Madár volt. Egy kicsit megcsúsztam az idővel, de pótoltam és elkészítettem. Az idézetet Rúzsa Magdi dalai ihlette: "vigyázz a madárra, ha kertedbe repül..."

A madárka törékeny lábait egy madzaggal próbáltam imitálni. Remélem sikerült és nektek is bejön.

 

Szerző: jfi  2011.05.29. 15:58 Szólj hozzá!

Címkék: atc

És folytatódik az ATC kártya őrületem. Íme újabb alkotásom, de ez már 3 példányban, hogy cserélni is tudjam.

Szerző: jfi  2011.03.25. 20:06 Szólj hozzá!

Címkék: kártya atc

Ezen a rövid hétvégén csak ATC kártyaőrületemnek hódoltam.

Szerző: jfi  2011.03.21. 20:11 1 komment

Címkék: atc

Ki a virágot szereti, rossz macska nem lehet. Narkó imádja a virágokat legyilkolni, megzabálni. Mindent óvni kell tőle, ezért aztán nincs is a lakásban sok virág csak néhány kaktusz és ez a csoffadt orchidea. Miután megkaptam és levirágzott, egyre jobban kókadozott és már majdnem kidobásra került. És íme, itt a tavasz, a virág ragyog és cicus imádja, ha viráglocsolás van.

 

Szerző: jfi  2011.03.21. 20:01 Szólj hozzá!

Címkék: macska

Az esküvői képeim nincsenek igazán oldalba foglalva. A scrap.hu oldalon rengeteg esküvői album vagy kép készül, mely inspirált arra, hogy elkészítsem ezeket az oldalakat. Még nem teljes, csak pár oldal van készen, de folytatom a többi képpel és kap majd egy méltó dobozt is. Ha ezek is elkészültek majd feltöltöm ide is. A stílusban, hangulatában Adrienn és Izzi munkái segítettek. Természetesen nem lekoppintottam az oldalaikat, hanem sajátomra alakítva, formálva készítettem el:

 

Szerző: jfi  2011.03.18. 18:09 Szólj hozzá!

Címkék: albumok

Újabb dobozok tartalmának megkülönböztetésére készítettem ezeket a címkéket. Nagyon imádom őket és igazán jó hangulatot adnak egy-egy doboznak.

Szerző: jfi  2011.03.18. 17:58 Szólj hozzá!

Címkék: címkék

Egy újabb lavina indult el scrap körökben. ATC kártyákat szeretnénk készíteni és csereberélni. Most tanuljuk hogyan kell készíteni és mi is a lényege. Rika szavait idézve: "Művész körökben kezdődött. 1997-ben egy svájci művész, M. Vänci Stirnemann kezdte a műfajt, azzal a céllal, hogy más művészekkel cserélgesse, vagy elajándékozza a kis kártyákat. Ez egy mixed media műfaj, vagyis bármilyen technikával lehet rá alkotni. Mindössze két szabálya van, a mérete és hogy nem lehet eladni.

Hát én most elkészítettem a prototípusomat és felajánlottam Rikának.

 

 

Szerző: jfi  2011.03.18. 17:50 Szólj hozzá!

Címkék: kártyák atc

Pia szépséges blogján találtam ezt a blog candyt. Abból az alkalomból ajándékoz meg valaki szerencsés látogatót, hogy a látogatóinak száma elérte a 180.000-t. Ez fantasztikus szám. Szeretek a blogján nézelődni és ihletet meríteni, mert csodálatos munkái vannak és ezt a technikát részesítem legjobban előnyben. Szeretnék nyerni, de addig még várni kell 2011, március 01-ig, mert akkor történik meg a sorsolás. Ha kíváncsi vagy látogass el a blogjára és nézd meg szépséges munkáit.

És a blog elérhetősége: http://piabau.blogspot.com

 

 

 

Szerző: jfi  2011.02.13. 19:16 Szólj hozzá!

Címkék: blog candy

Több társamnál is láttam, hogy december hónapban napról-napra készítenek csodálatos oldalakat, hogy évek múlva is emlékezetes legyen a karácsonyi készülődés. Én is felbátorodtam és készítettem egyet. A fényképek sajnos még nem szerepelnek rajta, de a betegségem miatt sok minden elhalasztódott és átértékelődött. Még nincsenek kész és nem ragasztottam fel az üres oldalakra.  Ha ezekkel is elkészülök felteszem azokat az oldalakat is külön. Scrap társaimnál igazán nagy sikert aratott. Megpróbálom hozzászólásaikat bemásolni, remélem sikerül:

Wow. Fantasztikus lett. Nálam 5*! És külön csodálom a kitartásod. Gratulálok! Hűű azannnyyjjaaa! Erre most lelkesedésemben nem túl publikusat mondtam, de szóval gyönyörményes, imádom! Tapsiiii! Mesés az albumod!! Harmonikus, tele melegséggel,szeretettel, finomsággal! Nagyon tetszik! Andikos fiának a szavával élve: apám! (Ez nagyobb fokozat, mint az anyám!) Mennyi ötlet! Nagyon jóságos meg szépséges!! Dikó, látszik, hogy beladatad szíves-lelked! Nagyon szuper és tényleg dokumentálja a decemberedet. Nagyon-nagyon jók az sk díszítők és az egész album! Juj Dikó ez csodaszép lett. Csodálom a sok apró kiegészítőt, amiket készítesz és az egész olyan nagyon egységes és szép. Nem is tudok jó szavakat írni. Dikó, ez nagyon Nagyon lett... tetszik nagyon... talán a bevásárszatyor a legjobban, vagy az énekfenyő, de annyi nagyszerű ötlet van benne, hogy nehéz is kiválasztani... majd mutasd meg képekkel is. Gyönyörű lett Dikó!!! Imádom az sk kiegészítőidet, mint a bevásárló táska, függöny, csoki, az a filmes csapó izé stb. Kiváncsi vagyok a befejezett műre is!

És akkor most a képek:

 

Szerző: jfi  2011.02.12. 22:01 Szólj hozzá!

Merika blogját nagyon szeretem látogatni. Több is van neki. A Gondolatok fiókjában megjelöli a kedvenc blogjait, amiket  szeret.  Ott láttam egy oldalt, melynek a neve: Vita Hemmet Lyckebo. Ez nagyon elvarázsolt. Rengeteg lakberendezési ötlet található, néha puritán, egyszerű módon, minden szinte hófehér. Az én lakásomba nem illik igazán a minden csupa hófehér megoldás, de nagyon szeretem a természetes anyagokat és színeket. Ötleteket gyűjtöttem és igazgattam, formáltam a saját ízlésemre. Egy csendélet, ami sk. készült. Maradék anyagból varrtam a kis szívet és nyersvászon anyagból a terítőt, mely csipke szegélyt kapott. Több ilyen szív és terítő is készült a fonott kosarakba. Ebben a kosárban az általam készített scrap családi albumokat tartom.

 

Szerző: jfi  2011.02.10. 20:30 Szólj hozzá!

Címkék: egyéb

Valamikor régen láttam valahol, hogy a szép dobozok tartalmát ötletes kis címkékkel jelölik meg. Az elnevezést a blogról vettem, ezért kapta a nevét: Címkefelhő. Sok IKEA-s dobozom van, ugyan tudom a tartalmukat, de az egymás mellett lévők közül az idő elteltével már nem tudom, hogy melyik is az igazi, csak tudom, hogy az egyik. Hosszú betegség után ezt a könnyed megoldást választottam és ezt a 4 db-ot készítettem el. Még lesz majd egy jópár, de addig is a végeredmény.

Felhasznált anyagok: IKEA-s karácsonyi üdvözlőlap (még nagyon régen vettem, fekete, drapp mintás) Distress Ink vintage photo, szalagok, miltonkapcsok, szegecs, lyukasztó, sk. díszek. 

 

Szerző: jfi  2011.02.10. 20:15 Szólj hozzá!

Címkék: címkék

A Scrap.hu oldalon staféta játékot indítottunk és mindenki a sorban következő társának névnapi és születésnapi üdvözlőlapot készít és küld el. Februárban Teebolya születésnapja volt, én neki készítettem az alábbi képeslapot.

 

 

Szerző: jfi  2011.02.10. 20:04 Szólj hozzá!

Címkék: képeslap

Szintén egy kollega kérésére készítettem egy könyvjelzőt Mikulásra. Vintage technikával kérte és mivel barátnője nagy Paulo Coelho rajongó, egy idézet is került a hátuljára az "Alkimista" c. könyvből.

 

Szerző: jfi  2010.12.16. 21:20 Szólj hozzá!

Címkék: könyvjelzők

Kolleganőm kérésére karácsonyi képeslapot és mini albumot készítettem, amit ajándékozni szeretne szeretteinek:

 

Szerző: jfi  2010.12.16. 21:13 Szólj hozzá!

Címkék: képeslap

December 3-án bowlingozni voltunk, amolyan évzáró munkahelyi bulin. Az egyik csapat kapitánya én voltam, a másik csapat kapitánya Timi. Sorsolással választottuk ki csapattagjainkat. Sajnos mire eljött az idő, egyre többen lemorzsolódtak. Mi, akik ott voltunk jól éreztük magunkat. A csapatom tagjainak meglepetésként készítettem egy kitűzőt. Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bulira írtam egy verset is, melyet a verseny megkezdése előtt felolvastam. A csapatunk egyébként 3:1-re nyert.

Eljött a várva-várt nagy nap

amikor A és B csapat összecsap!

Hogy ki nyer az nem kétséges,

A jobb oldalára Billen a mérleg!

Eszembe jut Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki,

kik mesterien űzték, kivel hogy toljanak ki.

Irma és Vilma a két odaadó feleség,

kik átlátták férjeik minden cselét!

Kezdődjön hát a nagy gurítás,

Mindenki keresse kedvenc golyóját!

Végy  egy megfelelő cipőt,

melyhez illő öltözéket ölts!

Ne feledd: Csüdön járj!

A golyó így biztos betalál!

De ha nem, az sem baj,

jöhet a következő kanyar!

Jaj! Az enyém pattog a flaszteren

Szerencse, a kezelő fiú itt terem!

És végre, ledőlt a Báb!

Ja?!, ez a szomszéd ki felkiált!


Akkor én most mit vétettem el?

Hát ez bowling és nem edző terem.

Koncentrálok! Gyorsan gurítok

És a végén mindent tarolok.

Kegyetlen a gép, mely számol

De mégis! a rangsor elején állok!

És ha így tesz a többi csapattag

Akkor biztos nyerő a csapat!

Győzzön a jobbik, az együtt dolgozó csapat,

sírjon, ki a csapatmunkából kimaradt.

De lesz még lehetőség jövőre

Egy visszavágó?  ne nevessünk előre!

És miután minden eldőlt

Következik az esti „ejtő”!

Jöhet a finom, ízletes vacsi

mint mindenki maga választott ki.

Kívánom mindenkinek, hogy jól érezze magát!

Lelkesítse jövőre is kisorsolt csapatát!

Legyen ez egy olyan alkalom

ami a jövőre épül, mely a „Bizalom”

És egy-két kép a buliról:

 

 

Szerző: jfi  2010.12.16. 21:04 Szólj hozzá!

Asztalra vagy polcra készítettem ezt a díszt. Csak úgy kedvem volt az elkészítésére. Jelenleg munkahelyemen az íróasztalom ékessége. Sokan megnézik.

 

 

 

Szerző: jfi  2010.12.16. 20:37 Szólj hozzá!

Cskata blogján járva az alábbi játékot találtam:

 

JÁTÉK!!!

 
Ígértem decemberre,születésnapom alkalmából egy játékot,de közben eszembe jutott,h nekem még előtte,novemberben névnapom van! Úgyh még mielőtt betölteném azt a bizonyos életkort,még egy alkalom nyílt a játékra!:)
Egy neszeszert varrtam,még a sikerélményem mámorában,és ezt lehet tőlem megnyerni,ha
 -kiteszed a blogod oldalsávjába a játékomat (már ha van),és
 -teszel itt egy megjegyzést.
 
November 24.éjfél a határidő, 25én sorsolok!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon szeretnék nyerni.

Szerző: jfi  2010.11.24. 21:23 Szólj hozzá!

Címkék: játék