Egy pár héttel előbbi cikk hatására egy ígéretet tettem. "Annak, hogy pont Utah államból kezdett elterjedni a scrapbook, hogy itt alakultak meg az első cégek, és ma is a scrapbook ipar egyik fő központja, érdekes módon az itt élő nagyszámú mormon népesség az oka. A vallásnak igen nagy szerepe van a hagyományos értékek megőrzésében, aminek a ottani mormonoknál mind a mai napig egyik fontos része a családi album és a „vallásos album” készítés (faithbooking). Ezek a keresztény gondolkodásmódú „szkrepperek” nem csak a szokásos családi eseményeket örökítik meg, hanem spirituális élményeiket, gondolataikat is.Elsőnek a Creative Memories társalapítója, Rhonda Anderson írt könyvet arról, hogyan készítsünk „vallásos albumot”. Ebben számos mintaoldal szerepelt, amik kifejezetten spirituális pillanatokat örökítettek meg."

Ez inspirált arrra, hogy elkészítsem ezt az alkotást. Már annak idején is jeleztem, hogy családi örökség révén több olyan régi ereklyével rendelkezem, amit érdemes lenne így megalkotni.  Több eredeti szentképpel rendelkezem. Ez az első oldal amit elkészítettem . 

Kapóra jött, hogy éppen most a héten olyan Simon kihívás van, ahol a "Ragyogás, csillogás" a téma. A lapon rengeteg gyöngyöt is használtam, ami miatt erre a kihívásra is megfelel (remélem) ez az alkotás.

Felhasznált anyagok: Lila dombornyomott karton, gyöngyök, csipke, SKB virágok, szatén szalag.

Az alkotást egyébként ajánlom Tamás atyának, is  aki a bicskei plébános és nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Ő a blogomat  is szokott néha látogatni. Remélem, ezt majd akkor látja, amikor eredetiben is megmutatom neki.

 

 




 

Szerző: jfi  2009.10.30. 22:12 1 komment

Címkék: simon challenge scrapbook

A bejegyzés trackback címe:

https://scrap.blog.hu/api/trackback/id/tr941487826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timcsoca 2009.11.01. 20:31:04

Gyönyörű!Nagyon ötletes a kereszt forma! Szépek a virágok, gyöngyök, csipkék!

Köszi, hogy részt veszel a kihíváson!:)

Timcso és a DT
süti beállítások módosítása